Wikipedia

Arama sonuçları

29 Nisan 2017 Cumartesi

Hipster olmak zor iş

Hipster nedir? Hiç duydunuz mu? Kafeste beslenen tropikal kökenli bir evcil hayvan mı? Yoksa ortaya yeni çıkan bir müzik türü mü? Yeni bir sosyal medya akımı mı?
Son zamanlarda belki bazılarınızın sıkça duyduğu bu kelime aslında çok da yeni bir kavram değil. Hipster tarihi 40'lı yıllara kadar gider. O zamanlar modern jazz dinleyenler oluşturmuş ve hippie akımına da örnek olmuştur. Bu dönemdeki hipster'lar, genelde takip ettikleri çoğu siyah ırktan olan jazz müzisyenlerinin yaşam tarzlarını taklit eden orta sınıf beyaz gençlerden oluşuyormuş. Temelde bir akım diyebiliriz, yani bir hayat tarzı. İnsanı giyimden davranışlara kadar farklı şekillerde etkileyen bir akım.
Günümüzde de gittikçe yaygınlaşmaya başlayan hipsterlik, öyle çok kolay olunacak bir şey değil. Günümüz hipsterlerinden olmak için uymanız gereken bazı kuralları var. Gelin hep beraber bakalım nasıl hipster olunduğuna.
Her şeyden önce herkesten farklı olmaya çalışacaksınız. Popüler kültürü reddedip kendi özgün tarzınızı yaratmalısınız. Öyle sıradan ve günlük bir Türkçe ile hipster olamazsınız. Hipster dediğin biraz "cool" olur. Türkçe cümlelerinize mutlaka ingilizce kelimeler sıkıştırın. Orijinal ve marjinal olmaya çalışın. Siz sokaktaki sıradan insanlardan değilsiniz. Farklısınız, farklı olmalısınız.
Giyiminiz özel olmalı, tarz olmalısınız yani. Kendinize özgü kombinler yaratmalısınız. Bu kombinlerde dar ve renkli pantolon çok önemli. Hani vücuda yapışan ve tek başınıza çıkarmanın imkansız olduğu "skinny" diye tabir edilen pantolonlar giymeniz lazım. Ekose pantolonlar da gardrobunuzda mutlaka bulunmalı. Üstüne gömlek giyiyorsanız bütün düğmeler boğazınıza kadar iliklenecek. Oduncu gömlekler ilk tercihiniz olmalı. T-shirt giyiyorsanız da kıllar görünecek, V yakalı T-shirtler bu açıdan ideal.
Ayakkabılarınız "toms" tarzı dedikleri keten türü espadrillerden olursa kıyafetiniz tamamlanır. Renkli çoraplar da ayakta olması gereken bir başka aksesuarınızdır.
Ayrıca saçınız, sakalınız da son derece dikkat çekici olmalı. Özellikle herkesten farklı saç modeliniz, uzun sakalınız ve kıvrık bıyıklarınız ile hemen fark edilmelisiniz.
Kadınlara gelecek olursak ; bir kere tulum çok seksi bu akım için. Kısa şortlu tulumlar giyilebilir. Retro diye tabir edilen her kıyafet uygundur. Annenizin hatta anneannenizin dolabından ne bulursanız giyin. Olmadı mutlaka bit pazarlarına uğrayın. İkinci, üçüncü el farklı olan ne varsa alın. Ayrıca mini şortlar ve garip şekilli külotlu çoraplar birbirine çok yakışır. Ayağınıza da bir makosen ayakkabı olursa tam bir hipster oldunuz işte.
En önemli aksesuarınız ise kemik çerçeveli bir gözlük. Cinsiyet farketmeksizin mutlaka kullanmanız gerek. Erkekler için; kravat, papyon, pipo, değişik şekillerde şapkalar veya bereler kullanılabilir. Kadınlar için ise fularlar, fiyonklu taçlar ve bandanalar, maddi değeri düşük olan kocaman takılar uygundur. Yine her iki cinste de özellikle bez çantalar olmazsa olmazlardandır.
Sakın hipsterler hep eski şeylerden hoşlanır zannetmeyin. Günümüz teknolojisini de asla ihmal etmezler. Sosyal medya içinde olmak onlar için çok önemlidir. Çünkü bir hipster her türlü gelişmeyi anında öğrenmeli ve her şeyi bilmelidir. O yüzden sosyal medya içinde yer almak ve buradan iletişim kurmak bir hipster için vazgeçilmezler arasındadır. Instagramda herkesten farklı yerlerde çekilmiş fotoğraflar paylaşmayı da unutmayın.
Bir de dünyaca tanınan marka olmuş kahve mekanlarına takılıp entelektüel muhabbetlerde yer alacak bir grubunuz oldu mu bu iş tamamdır. Kahve deyip geçmeyin, kahve hipsterler için çok önemlidir doğrusu. Sabah ayılmak için kahve içmek ve sokakta elde kahve ile dolaşmak bir hipster için günlük rutinlerdendir. Ayrıca eski bir fotoğraf makinesi olmayan ve kendi sigarasını sarmasını bilmeyen hipster asla gerçek bir hipster sayılmaz.
Son bir uyarı, ortamlarda hiç bir zaman hipster olduğunuz kabullenmeyeceksiniz. Dedik ya cool olup burnunuzdan kıl aldırmayacaksınız.
Sonuç olarak hipster olmak zor iş...
İlhan İLMENÖZ

Hiç yorum yok: